De Dames Kamer ! Anderhalf jaar verder.

Wat begon als een uitdaging cq hobby, dat is nu veranderd in een live Style. Gegrepen door de prachtige Vintage kleding en accosoires, de muziek en de kapsels, kortom een fantastische Style om jezelf dagelijks mee te verwennen. Ook ikzelf heb een metamorfose ondergaan van heel blond naar warm rood. Ach ja je moet een beetje lef hebben en dat zit bij mij wel goed

Tjonge jonge...En wat heb ik een hoop andere Dames hun leven op z'n kop gezet. Maar altijd in de positieve zin. Na het ontdekken van De Dames Kamer zijn er echt heel veel ineens uit de kast gekomen( de kledingkast wel te verstaan) Weg met de kleding, die ze altijd vol overtuiging of gemakzucht hebben gedragen. Tijd voor aktie en een nieuwe uitstaling. (Sommige van de Dames hebben vanwegen hun gedaanteverandering al in de krant gestaan omdat ze zo kleurijke en stylvol over straat lopen en dus bijzonder opvallen. Tja het is nu eenmaal geen dagelijkse kledingstijl maar tenminste wel een Style!)

Na en tijdens hun bezoek aan De super gezellige Dames Kamer gingen ze echt om. Prachtige jurken met petticoat's hoedjes en haarbloemen werden als blije meisjes geshowd aan de overige dames die er waren. Ongezouten maar eerlijke meningen heel veel complimenten, advies en hulp dat was en is er voor iedereen.  Een beetje make up op de toet, haartjes in de krul of andere leuke haar decoratie, hoedje en oorbellen niet te vergeten de parels (altijd rode lippen en nagels)

Wat een prachtige metamorfosen ondergingen vele Dames. En wat ben ik een blij en gelukkig mens dat ik dit nog allemaal mee kan en mag maken en hun advies kan geven . Joke weet precies wat me wel en niet staat hoor ik vaak. (hoezo trots haha)

Elke keer weer zijn het prachtige Dames die gezellig rond de tafel zitten met een bak koffie of thee en daarna een wijntje, er zijn veel hechte vriendschappen ontstaan. Iedereen is lief zorgzaam en attent naar een ander toe. Zelfs bij ziek of zeer staan ze voor elkaar klaar.

Toen een van de vintage vriendinnen ziek was hebben wij een Brunch bij haar aan het ziekbed gedaan . Ieder nam wat lekkers mee, de tafel werd gedekt en opgeruimd in een woord geweldig. Zo geef je iemand die dat nodig heeft weer positieve energie.

Geen gezeur en gelukkig geen jaloezie! En geen geroddel. Zo kan het dus ook in het dagelijks leven, als de mensen maar verdraagzaam zijn. Elkaar een compliment durven! Te geven. Dar is nog steeds een vremde gewaarwording voor vele mensen, elkaar vriendelijk begroeten en compliment uitdrlen. Geloof me je wordt daar zelf ook heel blij van. Afijn we hebben een prachtige tijd al gehad in De Dames Kamer en met veel Dames van De groep. Feestavonden waaronder proeverijen ,workshop 's Vintage Kapsel en Make Up , Piemel Pimpen , Champagne proeverij , heel veel lunchen, brunchen ,Dineren. En ja geloof het of niet! Zelfs weekendjes uit geweest met een groep Vintage Vriendinnen en onze Mannen. Als iemand mij 2 jaar geleden zou hebben gezegd dat dit ooit een succes zou worden! Dan had ik waarschijnlijk heel hard gelachen. Natuurlijk hoopte ik dat er meer vrouwen in mijn omgeving van de Vintage Style zouden houden. Maar nu is het ongelooflijk zoveel er zijn . De club bevat 475 leden. Dat wil zeggen Dames die dezelfde Style dragen of willen gaan dragen.

Ook komen er diverse Dames van zang duo's Rock and Roll bands voor een mooie outfit en accosoires.  Ik maak dan meteen een leuke en gekke fotoshoot van ze en die gebruiken ze dan op hun website. Een duo in het bijzonder Jet en Eef die mag ik altijd helemaal stylen en in de meest leuke poses op de foto zetten. Nou dan hebben we dikke pret zal ik je vertellen. En als klap op de vuurpijl hebben ze de door mij gemaakte foto's op hun CD hoes gebruikt !! En met dank aan De Dames Kamer erbij vermeld.

Whooow dat is toch GEWELDIG!

Het is hoe je het ook bekijkt een prachtige romantische en super vrouwelijke Style. De jurken zwieren altijd vrolijk om je heen de kleuren maken je enorm blij en je bewegingen worden gracieus.  Het blijft nooit onopgemerkt als je ergens loopt, de complimenten zijn altijd heerlijk die je van wildvreemden mensen ontvangt. Je maakt mensen vrolijk en blij met je uitstraling dat krijgen wij vaak te horen.

Maar ook opmerkingen van dat zou ik niet durven of kunnen dragen! Hallo....hoezo niet? Iets dragen wat je graag wilt moet je gewoon doen!  Schijt aan een ander  hebben het is jouw leven. Maar zorg er wel voor dat alles klopt wat je draagt,  dat het goed zit en afgestyled is.

De kleinste details maken je outfit compleet. Maar genoeg over de kleding. Ondertussen ben ik aardig in de weer met de fotocamera en heb een prachtige foto studio ingericht.

Met mijn mobiel maak ik foto's die ik mooi kan bewerken. Zo heeft iedereen een aantal prachtige plaatjes van voor en na het passen en tutten.

De oudste Dame die we hebben gehad voor een make over was 95 jaar.  En de jongste 3 jaar. 

Voor elke leeftijd is er een leuke Vintage Look te vinden. Samen met een vaste groep Vintage Vriendinnen hebben we een aantal keer een groep bejaarde Dames een onvergetelijke middag bezorgd in De Dames Kamer.

Deze Dames kwamen uit verzorgingshuizen in de regio .

Ik bood ze een compleet verzorgde de middag aan incl hapjes drankjes muziek make over en kleding. De dames zijn geheel gekleed met petticoat en al terug gegaan naar hun thuis daar werden ze verwelkomt door de verzorgsters en hun familie om de dag feestelijk af te sluiten.

Deze middagen zijn onbetaalbaar voor die lieve schatten geweest. Ze gingen terug in de tijd, emoties kwamen los en de blijdschap was enorm. Ook voor mij en mijn vrijwilligsters zijn deze middagen onbetaalbaar en emotioneel. 

De Dames Kamer heeft eigen wijnglazen met de bekende rode lippen,een Paraplu met het logo incl de rode lippen en Zwarte bicker jacks met het logo. Veel van de Dames rijden motor en dan past dit jasje er super stoer bij. Onze super oudbollige regenkapjes die zijn echt hilarisch en daar hebben we al heel veel reacties op gehad. Maar wij zijn er blij mee ons kapsel blijft zo wel mooi droog . De meeste hebben zo'n kapje  in de handtas altijd makkelijk. Jullie zien het wordt een echte hechte club . En we zijn nog lang niet uit verzonnen over wat we kunnen doen in de prachtige ruimte. Ik ben wel blij dat iedereen zo behulpzaam is, ook voor mij anders is dit niet vol te houden. Alles wordt gezamelijk oogeruimd en neergezet en lieve dames  daar ben ik heel blij mee.

Binnenkort staat er weer een GRAZY PARTY op de agenda en een Kapsel en Make Up Workshop  en de laatste Make Over voor 6 bejaarde Dames. Dan is het jaar weer voorbij en kijken we volgend jaar wat we nog meer voor moois kunnen organiseren. Maar ik moet ook  een beetje opletten dat ik niet teveel hooi op het vorkje neem . Ben ook geen 18 meer.

De Dames Kamer 

Een begrip een plek waar je jezelf thuis voelt komen en jezelf kan zijn samen.met gelijkgestemden. 

Zoals veel van mijn vaste gasten zeggen ons stekkie! Een beleef ruimte.

 

Er is geen video geplaaatst

Opmerkingen

16.11.2019 10:00

joke Daalder

Hallo Dina
Zou je via Messenger bericht willen sturen
Dit is alleen voor mijn gedichten en blog deze website. Meld je aan op fb. Love the Vintage Style De Dames Kamer. Groetjes Joke

16.11.2019 09:39

Dina Bugel

Hallo Joke, zou je wat info kunnen sturen over een workshop Piemels Pimpen? Wat zijn de kosten, hoeveel meiden enz. Alvast bedankt

21.09.2019 18:44

Joke

Haha dat is mooi Trudy. Je bent ook altijd zo hebberig 😄😄 fijn dat jij het ook nasr je zin hebt in De Dames Kamer. En altijd lekker kletsen met Paula

21.09.2019 18:31

Trudy

Ik ben zo blij met je! Love the vintage style! En nu kan mijn kast niet meer dicht.... groetjes Trudy Merceij Snijder